De voordelen van een condensatie ketel

geld besparen met condensatie ketel

U kunt veel besparen met een goede ketel!

Misschien is uw cv ketel wel aan vervanging toe. De ketel begint bijvoorbeeld kuren te vertonen, en is wellicht al een keertje gerepareerd. Als u niet in de kou wilt komen te zitten is het wellicht een goed idee om deze te vervangen. Zo weet u zeker dat alles goed verloopt. Want wie wil er nu in de kou zitten, of in de ochtend onder een koude douche komen te staan? Niemand toch?

Als u de keuze heeft gemaakt om voor een nieuwe ketel te gaan, dan is het wel belangrijk dat u een goed model krijgt. Tegenwoordig zijn condensatieketels de standaard. Deze ketels zijn erg interessant, ze gaan namelijk beter om met de energie. Dit zorgt ervoor dat u minder betaald aan de gas leverancier. Ook is het beter voor het milieu. 2 vliegen in 1 klap dus!

Hoeveel kunt u besparen?

Misschien vraagt u zich af hoeveel u kunt besparen. In sommige gevallen kunt u tot wel 35% besparen op uw gas kosten. Dat is behoorlijk toch? Op voorhand is niet exact te zeggen hoeveel u gaat besparen, dit is sterk afhankelijk van de ketel die u momenteel heeft. Een Vaillant condensatieketel wordt ook wel een HR ketel genoemd. Dit staat voor hoog rendement.

Het hogere rendement van een condensatieketel wordt gerealiseerd op een interessante manier. Het water dat retour komt wordt verwarmd. Hierdoor ontstaat condens (vandaar ook de naam) en de warmte die daardoor vrijkomt zorgt voor een extra hoog rendement. Als u een nieuwe ketel nodig heeft, zorg dan altijd dat het een condensatieketel is. Zo bespaart u in de kosten, en helpt u ook een stukje mee aan het realiseren van een beter milieu. Waarom heeft u nog geen condensatieketels laten plaatsen?

Ketel direct laten plaatsen

Als u een nieuwe cv ketel gaat bestellen, is het gebruikelijk dat deze direct wordt geplaatst. De oude ketel wordt afgevoerd, en u krijgt instructie zodra deze hangt. Een nieuwe ketel plaatsten is over het algemeen niet zo’n hele grote klus. Meestal kan dit in enkele uren gedaan worden, mits de ketel op een goed bereikbare plek hangt.