Ook ZZP’ers kunnen een incassobureau laten incasseren

Als je een ZZP’er bent, dan heb je veel vrijheid. Je wordt door diverse bedrijven ingeschakeld en krijgt daar goed voor betaald. Het brengt ook een stukje onzekerheid met zich mee. Want je inkomsten zijn niet altijd stabiel. Het is dan helemaal vervelend als je klanten hun rekeningen niet betalen. Veel ZZP’ers krijgen hiermee te maken. En dit is een lastige situatie. Want misschien wilt u de relatie wel behouden, en wil er zelf niet over beginnen.

Kies voor een incassobureau

In dat geval is het inschakelen van incassobureau vaak een goede oplossing. Steeds meer ZZP’ers kiezen hiervoor. Het traject begint natuurlijk eerst met het proberen om uw rekening betaald te krijgen. Hier zijn diverse methodes voor beschikbaar. Vaak wordt er in eerste instantie eerst een brief geschreven. Deze brief is natuurlijk niet van uzelf afkomstig, maar van het incassobureau. Deze brief is natuurlijk bedoeld incassobureauom een beetje een schrikreactie op te wekken, maar is tegelijkertijd wel netjes.

Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid dat er een concept van een dagvaarding wordt bijgesloten. Deze dagvaarding is dan nog niet officieel, maar het is wel duidelijk dat u het meent. In veel gevallen zal de rekening alsnog betaald worden door uw klant.